2 Alam (2010)

Poster Filem 2 Alam

2 Alam (2010)

Sinopsis:

Filem 2 Alam mengisahkan di sebuah kampung terpinggir yang mana masyarakat sibuk dengan persiapan bagi menyambut ketibaan jenazah Amy@Adam Bin Zainal dari kota. Ketika ibu bapanya, Halimah dan Zainal yang lumpuh bersedih, Uztaz Ishak, teman Adam dari kecil sibuk mengatur urusan. Jenazah tiba bersama kesukaran untuk mengendalikannya.

Jenazah Amy menjadi berat dan kaku mengeras mendatangkan kesukaran kepada semua yang ada. Dipaparkan juga kisah hidup Amy yang setelah kembali dari London, hidup bersekedudukan dengan Juan Agustin, juga seorang penyanyi popular yang sama dengannya. Amy dan Juan Agustin hidup dilimpahi dosa serta hiburan melampau tanpa batasan. Akhirnya ketika leka, Juan Agustin disamun dan dibelasah manakala Amy dilarikan lalu dirogol bergilir-gilir oleh tiga pemuda.

Apakah kisah yang akan berlaku seterusnya… Filem 2 Alam diarahkan oleh Zarith Lokman dan Hairie Othman.

Pelakon: Aaron Aziz, Mohd Nazim, Adrea Abdullah, Sabree Fadzil, Rosnah Johari.

 

Filem 2 Alam Full Movie

 

……………………………………………………………………………………………………………..

 

Part 01

 

Part 02

 

Part 03

 

Part 04

 

Part 05

 

Part 06

About Retro Evergreen
Please comment if video no longer anymore...

Comments

  1. Anonymous says:

    MACAM HAMPEH

  2. Anonymous says:

    Betapa jahilnya orang yang terlibat dengan pengambaran dan pengarahan cite ni. Nampak sangat jahilnya. Tak sesuai langsung untuk sesapa tengok. Kalau tak tau agama, betanya lain kali sebelum buat citer, jangan pakai buat jer. Bluddy..

  3. Anonymous says:

    taklah teruk sgt filem ni berbanding filem2 shamsul yusof & farid kamil.penuh dgn ganas, seks, dan 1001 perkara yang AMAT tak sesuai ditonton!

Speak Your Mind