Akhirat (2008)

Poster Filem Akhirat

Akhirat (2008)

Sinopsis:

Filem Akhirat mengisahkan coretan tinta hitam yang membelengu kehidupan seorang wanita suci Mira (Vanidah Imran) kerana nafsu serakah manusia durjana. Akibat dari tragedi malang itu kehidupan Mira semakin pudar setelah dia disahkan mengidap penyakit yang amat menggerunkan.

Kesengsaraan ini cuba dirahsiakan dari pengetahuan suaminya, keluarga dan masyarakat. Namun konflik melanda bila dia tidak dapat menyempurnakan tanggungjawabnya sebagai seorang isteri. Dilema ini menyebabkan Mira melakukan sesuatu diluar dugaan dengan merancang menyatukan Amran (Tony Eusoff) dengan Noni (Nabila Huda).

Amran yang kecewa dengan tindakan Mira menuduh Noni cuba mencemarkan nama dan maruah keluarga dengan muslihat tertentu. Keadaan bertambah parah bila Noni pula bersikap semakin liar dan tidak terkawal kerana perbuatan teman lelakinya Ari (Adi Putra).

Akhirnya konflik terlerai bila Mira berada di ambang “Akhirat” dan apakah harga seorang insan di antara dua realiti ini? Filem Akhirat diarahkan oleh Syed Mohamed.

Pelakon: Vanidah Imran, Tony Eusoff, Adi Putra, Nabila, Jins Shamsudin, Yank Kassim.

 

Part 01

 

Part 02

 

Part 03

 

Part 04

 

Part 05

 

Part 06

 

Part 07

 

Part 08

About Retro Evergreen
Please comment if video no longer anymore...

Comments

  1. ct says:

    ni pun tak bleh tengok gak :(

  2. Anonymous says:

    ada jual cd tak kat mana2x??

Speak Your Mind