Berani Punya Budak (2012)

Poster Filem Berani Punya Budak

Berani Punya Budak (2012)

Sinopsis:

Filem Berani Punya Budak mengisahkan Shuhami Abdullah/Tong (Afdlin Shauki) baru sahaja tiba di lapangan terbang, namun dia telah ditangkap oleh pihak Interpol & disoal siasat kerana disyaki terlibat dengan kegiatan gangster Thailand. Di sini, Shuhaimi berceritakan mengenai kehidupan abang iparnya. Pairot, kembali semula menjalani kehidupan normal selepas keluar daripada penjara dan dia menguruskan restoran bersama iparnya, Tong.

Kemudian, satu hari Pairot mendapat satu panggilan untuk melaksanakan tugas terakhir, iaitu mencuri data peribadi pelanggan daripada sebuah syarikat kad kredit. Pairot telah dipaksa untuk melakukan kerja tersebut setelah pemanggil menculik Tong dan mengugut untuk membunuh dia sekiranya kerja itu tidak dapat diselesaikan. Pairot terpaksa melakukan kerja itu dan berjaya melepaskan Tong.

Namun, perkara tersebut menjadi kucar kacir apabila Pairot telah dikenalpasti sebagai penjenayah & diburu oleh pihak polis serta Metropolitan Mafia. Filem Berani Punya Budak diarahkan oleh Afdlin Shauki.

Pelakon: Afdlin Shauki, Mike B, Adlin Aman Ramli, Johan Raja Lawak, Nabil, Awie.

 

Berani Punya Budak Full Movie

 

……………………………………………………………………………………….

 

About Retro Evergreen
Please comment if video no longer anymore...

Speak Your Mind