Cinta U-Turn (2008)

Poster Cinta U-Turn

Cinta U-Turn (2008)

Sinopsis:

Filem Cinta U-Turn mengisahkan Datuk Shuib mempunyai seorang anak bernama Faiz. Dia ingin anaknya itu mengambil alih perniagaan beliau dan mengahwini seorang gadis, Juliana, iaitu anak kepada sahabatnya itu Datuk Jamal. Kekeliruan identiti Juliana berlaku apabila gambar Juliana telah bertukar dengan gambar seorang gadis yang tidak menepati citarasa Faiz.

Dengan segala yang berlaku Faiz telah membuat keputusan untuk melarikan diri. Setelah melarikan diri, Faiz pula berkenalan dengan Hafiz. Sebuah persahabatan telah terjalin diantara mereka dan telah bersama-sama berkerja di sebuah bengkel. Pada suatu hari Juliana datang ke bengkel kereta itu dan telah membuat Faiz jatuh cinta dengannya.

Faiz pula sanggup melakukan apa sahaja untuk Juliana sehingga akhirnya berjaya menawan hati Datuk Jamal. Faiz telah ditawarkan kerja di rumah Datuk Jamal sebagai pemandu dan pengawal peribadi Juliana. Dengan segala yang terjadi Juliana berasa kurang senang kerana segala perancangannya telah gagal. Filem Cinta U-Turn diarahkan oleh Prof Madya A. Razak Mohaideen.

Pelakon: Awie, Fasha Sandha, Mazlan Pet Pet, Abu Bakar Omar, Dato’ Jalaluddin Hassan, Azlee Senario, Fiza Elite, Cico Harahap, Imuda.

 

Part 01

 

Part 02

 

Part 03

 

Part 04

 

Part 05

 

Part 06

 

Part 07

 

Part 08

 

Part 09

 

Part 10

About Retro Evergreen
Please comment if video no longer anymore...

Speak Your Mind