Datin Ghairah (2011)

Poster Filem Datin Ghairah

Datin Ghairah (2011)

Sinopsis:

Filem Datin Ghairah mengisahkan Datin Ghairieyah atau lebih dikenali sebagai Datin Ghairah adalah balu kepada arwah Dato Mahfuz seorang ahli perniagaan yang terkenal di Malaysia. Emelia dan Emelda adalah hasil perkongsian hidupnya selama hamper 20 tahun bersama Dato Mahfuz. Walaupun hidup dalam serba kemewahan, meraka berdua amat lemah dalam pelajarannya terutamanya mata pelajaran matematik, ini membuatkan Datin Ghairieyah mengarahkan setiausaha kerjanya Melissa mencari seorang guru yang boleh mengajar mata pelajaran matematik melalui internet dan iklan dalam akbar tempatan.

Selama hampir dua tahun status janda yang disandang oleh Datin Ghairieyah sedikit pun tidak melemahkan dirinya untuk meneruskan empayar perniagaan peninggalan arwah suaminya Dato Mahfuz,dia semakin ghairah untuk memperluaskan empayar perniagaan dengan bantuan Capt. (R) Loqman seorang bekas pegawai TLDM yang berpengalaman serta mendapat sokongan daripada Cik Melisa sebagai setiausaha kerjanya, Encik Faizal dan Encik Hairie penyelia di syarikatnya.

Kehidupan seharian Datin Ghairieyah dan anak-anaknya bertambah terjamin dengan adanya seorang pegawal peribadi yang bernama Badri atau lebih dikenali sebagai Bob. Sufian seorang ahli perniagaan, dia juga merupakan rakan karib arwah Dato Mahfus. Sufian sedaya upaya cuba untuk memikat Datin Ghairieyah demi kepentingan perniagaannya.

Filem Datin Ghairah diarahkan oleh Sabree Fadzil.

Pelakon: Maria Farida, Aaron Aziz, Faizal Hussein, Yank Kassim, Hairie Othman.

 

Datin Ghairah Full Movie

About Retro Evergreen
Please comment if video no longer anymore...

Speak Your Mind