Hantu Kak Limah 2 – Husin, Mon Dan Jin Pakai Toncit (2013)

Poster Filem Hantu Kak Limah 2: Husin, Mon & Jin Pakai Toncit

Hantu Kak Limah 2 – Husin, Mon Dan Jin Pakai Toncit (2013)

Sinopsis:

Filem Hantu Kak Limah 2 – Husin, Mon Dan Jin Pakai Toncit (2013) mengisahkan Beberapa tahun selepas kejadian “Hantu Kak Limah” Husin telah bangkrap akibat ditipu skim cepat kaya telah kembali semula ke Kampung Pisang.

Di Kampung Pisang, Husin berjumpa semula dengan geng-geng yang lamanya dan juga Mon, wanita yang mula-mula mengisi taman hatinya semasa Kampung Pisang di landa Zombi dan penyebab kepadanya hendak berjaya walaupun tidak mempunyai SPM. Namun beberapa hari selepas itu Kampung Pisang telah dilanda sesuatu perkara yang aneh. Nampaknya sejarah misteri seratus tahun dulu berulang kembali. Kejadian kehilangan lelaki-lelaki teruna di Kampung Pisang kembali menghantui.

Dalam kekecohan itu, Kak Limah yang sudah pulih sepenuhnya sibuk merancang rombongan ke Singapura dan menawarkan Husin menjadi pembantunya. Namun begitu, masalah menjadi semakin rumit apabila Husin sendiri telah didapati hilang dirumah oleh Usop dan kawan-kawannya.

Kesan yang tinggal hanyalah bekas bungkusan Maggi dari Singapura. Filem Hantu Kak Limah 2 – Husin, Mon Dan Jin Pakai Toncit (2013) diarahkan oleh Mamat Khalid.

Pelakon: Awie, Usop Wilcha, Zami Ismail, Ezlynn, Afdlin Shauki, Man Kadir.

 

Filem Hantu Kak Limah 2 – Husin, Mon Dan Jin Pakai Toncit Full Movie

About Retro Evergreen
Please comment if video no longer anymore...

Speak Your Mind