KL Gangster (2011)

Poster Filem KL Gangster

KL Gangster (2011)

Sinopsis:

Filem KL Gangster mengisahkan dua beradik yang telah terjebak di dalam dunia gangster, seorang bernama Malek dan seorang lagi Jai. Si abang iaitu Malek telah dipenjarakan selama 5 tahun akibat dikhianati oleh kumpulannya sendiri yang didalangi oleh Shark anak tiri kepada King, iaitu ketua kongsi gelap yang paling berpengaruh di KL. Bagi Malek setelah dibebaskan beliau ingin mengubah persepsi kehidupan serta menjauhkan diri dari kehidupan hitam sebagai ahli kongsi gelap.

Menjalani rutin kehidupan biasa sambil menjaga ibunya yang dah tua tapi sebagai bekas banduan yang dipandang serong oleh masyarakat adalah agak sukar dia menjalani kehidupan seperti biasa. Beliau sering diganggu oleh gangster-gangster lain yang masih berdendam dengan beliau sehingga King tampil menghulurkan bantuan untuk Malek memulakan kehidupan baru.

King mengarahkan orangorangnya supaya tidak menganggu kawasan Malek dan ini amat tidak disenangi oleh anak tirinya Shark yang ingin menjadi “Raja” di KL ini. Berlainan pula dengan kehidupan adiknya yang masih hanyut dibuai kemewahan hidup di dalam dunia gangster.

Filem KL Gangster diarahkan oleh Syamsul Yusof.

Pelakon: Aaron Aziz, Zizan, Syamsul Yusof, Ady Putra, Ridzuan Hashim, Sheera Iskandar.

 

Filem KL Gangster Full Movie

About Retro Evergreen
Please comment if video no longer anymore...

Comments

  1. MFT says:

    No longer available due to copyright claimed by SKOP Production.

Speak Your Mind