Man Sewel Datang KL (2012

Poster Filem Man Sewel Datang KL

Man Sewel Datang KL (2012)

Sinopsis:

Filem Man Sewel Datang KL mengisahkan Osman/Man… seorang pemuda yang berperwatakan gila-gila datang ke Kuala Lumpur berbekalkan wang yang diberikan ibunya Maimon hasil peninggalan harta arwah bapanya. Di Kuala Lumpur, Man tinggal bersama rakan sekampungnya, Salim. Salim banyak mempengaruhi Man tentang kehidupan di ibu kota.

Menerusi Salim juga, Man berkenalan dengan Nadia, seorang bekas model. Sekian lama berkenalan, Man tenggelam dalam jerat cinta Nadia, segala kemahuan Nadia diturutkan dan dia sanggup berhabis wang ringgit memenuhi kehidupan Nadia yang serba mewah itu. Bagaimanapun Man akhirnya menyedari sesuatu yang tidak kena apabila Nadia meminta wang sebanyak RM250,000 untuk dijadikan modal perniagaan.

Dalam masa yang sama, Man tidak lagi mendapat bantuan kewangan dari ibunya di kampung menyebabkan beliau terpaksa berdikari untuk meneruskan kehidupan di Kuala Lumpur. Man yang sebelum ini tidak pernah melakukan apa-apa kerja terpaksa memikirkan cara untuk menampung perbelanjaan kehidupannya di ibu kota. Filem Man Sewel Datang KL diarahkan Rahman Adam.

Pelakon: Shub Sepah, Zally Hussain, Julia Ziegler, Rosnah Mat Aris, Zaibo, Fida.

 

Filem Man Sewel Datang KL Full Movie

About Retro Evergreen
Please comment if video no longer anymore...

Speak Your Mind