Mr. Cinderella (2002)

Poster Filem Mr. Cinderella

Mr. Cinderella (2002)

Sinopsis:

Filem Mr. Cinderella mengisahkan Hakimi, seorang penulis skrip bebas sedang memandu kereta dan meredah hujan ribut di waktu malam untuk menghantar pulang anaknya, Imelda (7 tahun) ke rumah bekas isterinya yang dicerai-rujuk sebanyak 3 kali. Semasa dalam perjalanan, Hakimi ternampak sebuah kereta ‘sports’ mewah yang baru ditimpa kemalangan, terbabas sendirian dan terbakar akibat berlanggar dengan pokok.

Hakimi yang memberhentikan kereta di sudut berhampiran, teragak-agak untuk membantu seorang gadis yang terperangkap di dalam kereta tersebut kerana tidak mahu kasut Kumin yang dipinjamnya kekotoran lumpur di luar. Tetapi akhirnya dia berubah hati dan terus merawat gadis tersebut yang cedera parah dan meninggalkannya di tempat kemalangan setelah menghubungi ambulans tanpa mengetahui bahawa gadis tersebut adalah Puteri Megawati, puteri mahkota negara Indrapuri Darul Kasih.

Secara tidak sengaja, Hakimi tercicir sebelah kasut Kumin di tempat kemalangan semasa menyelamatkan Tuan Puteri. Filem Mr. Cinderella diarahkan oleh Ahmad Idham.

Pelakon: Yusry Ab. Halim, Erra Fazira, Saiful Apek, Umie Aida, Aziz M. Osman.

 

Filem Mr. Cinderella Full Movie

About Retro Evergreen
Please comment if video no longer anymore...

Comments

  1. anony says:

    this movie cant be play anymore

Speak Your Mind