Mukhsin (2007)

Poster Mukhsin

Mukhsin (2007)

Sinopsis:

Filem Mukhsin mengisahkan kisah cinta Mukhsin (Syafie) dan Orked (Sharifah Aryana) semasa dia berumur 12 tahun dan Orked 10 tahun. Kali pertama mukhsin melihat Orked ialah pada masa dia bermain air hujan. Pada saat itu hatinya sudah terpaut pada Orked. Orked bukan seperti budak perempuan lain dalam kampung itu.

Dia belajar di sekolah Sekolah Jenis Kebangsaan Cina dan bertutur dalam bahasa Inggeris. Dia lebih gemar membaca dari bermain bersama rakan sebayanya. Dia dilayan seperti orang luar di dalam kampungnya. Tapi segalanya berubah apabila kehadiran Mukhsin yang baru berpindah ke kampung itu telah memberikan suatu erti bagi Orked untuk menghargai kehidupan dan mengenal erti cinta pada ketika itu.

Persahabatan mereka menjadi lebih akrab hari demi hari. Tetapi perasaan yang terpendam lama di dalam hati Mukhsin untuk meluahkan isi hatinya sebenar pada Orked selalu ditangguh-tangguhkan. Adakah masih sempat bagi Mukhsin untuk mengungkapkan kata hati kepada Orked? Filem Mukhsin diarahkan oleh Yasmin Ahmad.

Pelakon: Syafie, Sharifah Aryana, Leya, Irwan Iskandar, Adibah Noor.

 

Part 01

 

Part 02

 

Part 03

 

Part 04

 

Part 05

 

Part 06

 

Part 07

 

Part 08

About Retro Evergreen
Please comment if video no longer anymore...

Comments

  1. shahreza says:

    hello retro green,

    no more video i guess, huhu

Speak Your Mind