Sembilu 2005 (2005)

Poster Sembilu 2005

Sembilu 2005 (2005)

Sinopsis:

Filem Sembilu 2005 adalah merupakan sebuah filem cinta remaja yang mengisahkan suka duka di alam persekolahan yang dialami oleh Salina (Hetty Sarlene) dan tiga sahabat baik, Khai (Khai), Vince (Vincent Chong) dan Zek (Zed Zaidi). Manakala Marina (Ziana Zain) adalah andartu yang telah melewati usia 30-an dan merupakan kakak kepada Salina. Marina terlalu mengongkong adiknya, Salina kerana kisah silamnya tidak mahu berlaku terhadap adiknya. Untuk memburu kejayaan, Salina rapat dengan Vince, pelajar pintar di sekolah itu yang berdarah campuran Inggeris dan Cina.

Keakraban Salina dan Vince dicemburui ramai pelajar lelaki terutama Zek yang mempunyai perasaan terhadap Salina dan Khai yang berasa begitu tercabar walaupun Vince adalah sahabat karib mereka. Begitu juga dengan seorang pelajar perempuan, Julia (Juliana Banos) yang sebenarnya turut menaruh hati pada Vince. Baginya Vince adalah sesuai untuknya kerana mereka adalah Pan-Asia.

Apakah akhirnya kesudahan filem ini? Filem Sembilu 2005 diarahkan oleh Datuk Yusof Haslam.

Pelakon: Vincent Chong, Hetty Sarlene, Zed Zaidi, Ziana Zain, Khai, Juliana Banos, Pushpa Narayan, Erra Fazira, Angeline Tan, Awie.

 

Part 01

 

Part 02

 

Part 03

 

Part 04

 

Part 05

 

Part 06

 

Part 07

 

Part 08

 

Part 09

 

Part 10

 

Part 11

About Retro Evergreen
Please comment if video no longer anymore...

Comments

  1. Ed says:

    COMMENT ! VIDEO NOT AVAILABLE. Please i want to watch this. I used to love this movie !

Speak Your Mind