V3 Samseng Jalanan (2010)

Poster V3 Samseng Jalanan

V3 Samseng Jalanan (2010)

Sinopsis:

V3 Samseng Jalanan (REMP-IT V3) memaparkan kisah Rudy dan sahabatnya Brett yang terjerumus dalam satu masalah besar apabila dia dan kawan-kawannya berlumba sehingga Shah dan Liza yang juga pasangan kekasih maut dalam satu kemalangan. Lebih memburukkan keadaan di tangan Shah terdapat dadah yang baru diambil menjadikan Rudy, Brett dan kawan-kawannya menjadi buruan polis, sehingga Rudy dan Brett mengambil keputusan melarikan diri ke Kuala Lumpur. Di Kuala Lumpur, Rudy berazam mengubah kehidupannya menjadi ‘manusia’.

Brett yang ingin membantu telah menemukan Rudy dengan Lan Ribut lalu dibawa ke kedai Sam Seng Motor yang sebenarnya dikawal oleh Ah Long yang bernama Wan Blost, ‘taikoon’ pertaruhan lumba haram. Di dalam satu perlumbaan yang diaturkan, Rudy telah tewas kerana Garing, ‘main kotor’ dan membuatkan Rudy berhutang RM10,000 dengan Sam Seng. Dalam pada itu, Rudy telah berkenalan dengan Lisa, seorang gadis manis yang merupakan akauntan di sebuah firma swasta.

Rumah Lisa menjadi tempat mereka bersembunyi sementara Rudy sembuh. Sepanjang tempoh persembunyian itu telah membibitkan perasaan sayang antara mereka. Garing masih mencari Rudy untuk menagih hutang dan mengatur satu lagi perlumbaan maut kerana populariti yang diraih Rudy di laman web apabila semua rakaman perlumbaan yang disertai Rudy dipaparkan.

Rudy berkeras untuk tidak berlumba lagi tetapi Garing sentiasa mencari jalan untuk membuatkan Rudy setuju. Sehingga Garing telah menculik Lisa dan mengugut untuk merogolnya jika Rudy masih enggan berlumba. Setelah didesak, Rudy akhirnya bersetuju untuk berlumba demi menyelamatkan Lisa. Berjayakah Rudy menumpaskan Garing dan menyelamatkan Lisa? Filem V3 Samseng Jalanan diarahkan oleh Farid Kamil.

Pelakon: Farid Kamil, Bront Palarae, Aqasha, Radhi (OAG), Intan Ladyana, Lisa Surihani, Shaharuddin Thamby, Wan Nor Azlin, Adam Corrie Lee, Shah Kassim, Mohd Hafiz.

 

Filem V3 Samseng Jalanan Full Movie

About Retro Evergreen
Please comment if video no longer anymore...

Speak Your Mind